PÇ1. |
Yaşamın her evresinde bireyin ve toplumun sağlığı için edindiği mesleki becerilerini hastalıkların önlenmesi amacıyla beslenme politikalarının oluşturulması için sorumluluk alır. |
PÇ2. |
Beslenme ve Diyetetik Bölümü alanında diyetisyenlik mesleğinin gerektirdiği temel, alana özgü ve sosyal dersler hakkında teorik ve pratik bilgileri edinir. |
PÇ3. |
Beslenme ve Diyetetik alanında karşılaşacağı sorunları tanır ve çözümü için uygun teknolojiyi ve kanıta dayalı bilgiyi kullanır. |
PÇ4. |
Beslenme ve Diyetetik alanında uygun yöntemlerle deney, araştırma, proje ve saha çalışması tasarlama becerilerini kazanarak veri toplama, sonuçlarını analiz eder ve raporlar |
PÇ5. |
Alanında amacına uygun güncel bilimsel veri kaynakları/araçlarına ulaşma yöntemlerini yaşam boyu öğrenme prensibine bağlı ve kalite yönetim süreçlerine uygun olarak etkin bilişim teknolojileri kullanabilir. |
PÇ6. |
Alanında ilgili diğer disiplinlerle birlikte bireysel ve/veya ekip çalışmasının bir parçası olarak ulusal ve uluslararası (B1 düzeyi İngilizce) platformlarda etkin iletişim becerilerini kullanarak çalışır. |
PÇ7. |
Toplu beslenme sistemlerinde yemek hizmetlerinde süreç yöneticisi olarak görev yapar. |
PÇ8. |
Hasta veya sağlıklı gruplara beslenme eğitimi, beslenme danışmanlığı ve tıbbi beslenme tedavisi sunarak beslenme önerileri geliştirir. |
PÇ9. |
Beslenme ve Diyetetik uygulamalarının bireysel, toplumsal ve evrensel düzeyde etkilerinin ve hukuksal sonuçlarının farkında olup mesleki etik ilkelerine uygun davranır. Mesleğinin gerektirdiği sorumlulukları bilir ve bu doğrultuda meslektaşlarına ve çevresine örnek teşkil eder. |