Kuruluş
Kazanılan Derece
Kabul ve Kayıt Koşulları
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Üst Derece Programlarına Geçiş
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Mezuniyet Koşulları
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
# | Program Çıktı Id | Açıklama |
---|---|---|
1 | 18903 | Bilgi ve deneyimleri lisans düzeyi üzerine kurulu olan ve/veya bu düzeyin üzerine çıkan, araştırmalarla desteklenmiş fikirler üretebilme, yorumlama ve uygulama • |
2 | 18904 | Çıkarımları ve bilgiyi toplumun her kesimindeki kişilere şüphe yaratmadan net bir şekilde aktarabilme ve bunları mantıksal olarak destekleyebilme, |
3 | 18905 | Bilgiyi entegre edebilme ve karmaşık durumlarla başa çıkabilme ve eksik veya sınırlı bilgilerle kararları belirleme yeteneğine sahip olma, onların bilgiyi ve kararları uygulamaları ile bağlantılı olan sosyal ve etik sorumlulukları yansıtabilme, |
4 | 18906 | Bilgi, beceri ve problem çözme yeteneklerini tüm çevrelere uygulayabilme, |
5 | 18907 | • Öğrenim becerilerine sahip olma ve bu becerileri özerk olabilmek için çalışma yapmak üzere kullanma, |
6 | 18908 | • Kendisi için diyetetik alanında bilgi ve deneyimi sürekli olarak yenileyip, geliştiren metotları içeren mesleki gelişim planı hazırlayabilme, |
7 | 18909 | • Uygun eğitim materyali ve kitleri geliştirmek için beslenme ve diyetetik alanında bir kaynak rolü alabilmeli, ve iletişim becerisi kazanabilmek için farklı bireyler ile çalışabilme, |
8 | 18910 | • Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olma, |
9 | 18911 | • Mali olarak iş planlama, sözleşme yapabilme, kalite, standartlar, yıllık hesap denetimi ve yönetim konularında etkin olabilmeli, |
10 | 18912 | • Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarının neler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olma |
11 | 18913 | • Halk sağlığı açısından etkili oldukları için kanunları iyi bilmeli, |
12 | 18914 | • Bir ekibin parçası olarak çalışabilmeli ve liderliği üstlenebilmeli, grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilme, |
13 | 18915 | • Diyetetik servisinin kalitesi için, organizasyon içerisinde diyetetiğin rol ile üstlerinin fonksiyonunu ve meslektaşlarının görevlerini bilmeli, |
14 | 18916 | • Bir grubun üyesi olarak ya da bireysel şekilde performansın değerlendirilmesinde kullanılan metotları bilmeli, |
15 | 18917 | • Uygun öneriler geliştirerek rehberlik edebileceğini bilmeli, kendi bilgi ve tecrübesinin sınırlarını fark edebilme |
16 | 18918 | • Verdiği diyetetik hizmetinde, kanıta dayalı bilgi desteği ile kendine güvenini sergileyebilme |
17 | 18919 | • Diğer diyetisyenler ve uzmanlarla araştırma ve değerlendirme sonuçlarınıpaylaşabilmeli, |
18 | 18920 | • Teknik raporlar üretme ve tıbbi notlar yazma gibi yazılı materyaller ile gerekli kişilere doğru bilgiyi raporlayabilmeli, |
19 | 18921 | • Sağlık hizmeti sunan yerlerde diyetisyenin rolünün gerekliğini göstermeli, |
20 | 18922 | • Güvenilir ve profesyonel diyetetik rolün korunabilmesi için süregelen profesyonel gelişimin gerekliliğini anlayabilmeli ve gösterebilmelidir. |
21 | 18923 | • Kendi ülkesinde ve Avrupa’da diyetetik alanında mesleki etik ve uygulamalarınınneler olduğunun ve sorumluluğunun farkında olmalı, |
22 | 18924 | • Ülkeye özel meslekle ilgili kurulların ve bunların rollerinin neler olduğundan haberdar olmalı, |
23 | 18925 | • Profesyonel mesleki rolü için gerekli standartları ve gereksinimleri koruyabilmeli, |
Dönem: 1 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
LUE-1 | Seçmeli Dersler | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 |
Dönem: 2 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | T | U | L | Kredi | AKTS |
LUE-2 | Seçmeli Dersler | Seçmeli | 3 | 0 | 0 | 3 | 0 |
LUESMN | Seminer | Zorunlu | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
LUEUA | Uzmanık Alan Dersi | Zorunlu | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Dönem: 3 | |||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | Ders Tipi | T | U | L | Kredi | AKTS |
LUETZ | Tez | Zorunlu | 0 | 1 | 0 | 0 | 30 |
Dönem: 1 | LUE-1 - Seçmeli Dersler | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
BSL615 | Beslenme Eğitimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL607 | Beslenme Hastalıklarının Patofizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL606 | Hastalıklarda Beslenme ve Diyet Tedavisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL616 | Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Organizasyonu ve Yönetimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL619 | Beslenme İle İlintili Hastalıkların Metabolizması ve Biyokimyasal Değerlendirilmesi I | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL622 | Besinlerde Bulunan Endokrin Bozucular | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL628 | Probiyotikler ve Prebiyotikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL605 | Bebek ve Çocuk Beslenmesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL623 | Laboratuvar Tekniği | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL626 | İleri Besin Analizleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL603 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL613 | Besin Güvenliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL612 | Yaşlı Beslenmesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL602 | İleri Beslenme II | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL618 | İşlevsel Besinler ve Sağlık | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL625 | Gıda Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL627 | Mikrobiyota ve Hastalıklarla İlişkisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL609 | Küfler, Mikotoksin ve Sağlık | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL624 | Besin Kalitesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL614 | Biyoistatistik ve İstatistik Paket Program Kullanımı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL601 | İleri Beslenme I | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL604 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL610 | Besin İlaç Etkileşimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL621 | Doğuştan Metabolik Hastalıklarda Beslenme | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL611 | Beslenme Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |
Dönem: 2 | LUE-2 - Seçmeli Dersler | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | Ders Adı | T | U | L | Kredi | AKTS | |
BSL610 | Besin İlaç Etkileşimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL606 | Hastalıklarda Beslenme ve Diyet Tedavisi | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL614 | Biyoistatistik ve İstatistik Paket Program Kullanımı | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL602 | İleri Beslenme II | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL609 | Küfler, Mikotoksin ve Sağlık | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL618 | İşlevsel Besinler ve Sağlık | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL612 | Yaşlı Beslenmesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL611 | Beslenme Biyokimyası | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL615 | Beslenme Eğitimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL626 | İleri Besin Analizleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL607 | Beslenme Hastalıklarının Patofizyolojisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL613 | Besin Güvenliği | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL621 | Doğuştan Metabolik Hastalıklarda Beslenme | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL624 | Besin Kalitesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL628 | Probiyotikler ve Prebiyotikler | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL605 | Bebek ve Çocuk Beslenmesi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL627 | Mikrobiyota ve Hastalıklarla İlişkisi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL601 | İleri Beslenme I | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL604 | Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL603 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL623 | Laboratuvar Tekniği | 2 | 2 | 0 | 3 | 6 | |
BSL625 | Gıda Katkı Maddeleri | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL622 | Besinlerde Bulunan Endokrin Bozucular | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL616 | Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Organizasyonu ve Yönetimi | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 | |
BSL619 | Beslenme İle İlintili Hastalıkların Metabolizması ve Biyokimyasal Değerlendirilmesi I | 3 | 0 | 0 | 3 | 6 |